Overwegingsgroep

Loop jij in jouw dagelijkse leven tegen dingen aan waar je graag met iemand over wilt praten? Voel je je regelmatig onbegrepen of niet gehoord? Dan is een overwegingsgroep misschien wel iets voor jou.

Wat is een overwegingsgroep?
Het is lastig te beschrijven wat een overwegingsgroep precies is. Je kunt dit het beste zelf ervaren. De simpelste omschrijving: een overwegingsgroep is een groep van maximaal vijftien mensen. Een keer in de week komen ze twee uur bij elkaar en stellen ze elkaar één simpele vraag: “Hoe was jouw week?”
De overwegingsgroep is een ontmoetingsplek voor iedereen die wil groeien door ervaringen te delen.

Een plek voor iedereen
Een overwegingsgroep is een groep mensen van alle leeftijden en achtergronden die elkaar steunt door ervaringen uit te wisselen. Als het nodig is ook ’s avonds en in het weekend. Zonder zorg-professionals, maar gewoon, als mensen onder elkaar. Iedereen is welkom.

Wat komt er aan bod in de overwegingsgroep?
In de overwegingsgroep kan van alles besproken worden. Waar je tegenaan loopt, maar natuurlijk ook leuke dingen, of gewoon dat je iets wilt betekenen voor een ander. Het uitgangspunt is dat JIJ je verhaal mag delen en steun ondervindt van een groep gelijkwaardige mensen. Die snappen waar je het over hebt, maar ook begrijpen hoe jij je voelt. Gewoonweg omdat ze vergelijkbare ervaringen hebben doorgemaakt of nog doormaken.

De overwegingsgroep: het proberen waard!

Wanneer? Elke donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur
Waar? In het Westenwindhuis, Pr. Marijkestraat 106, Horst

Wil je eerst een gesprek voor je komt?  Geen probleem, dat kan altijd.
Kom je graag met iemand mee? Stuur even een WhatsApp naar Marcello dat je komt. Hij vangt je voor aanvang van de bijeenkomst op.

De overwegingsgroep is een samenwerking tussen Marcello en Wonen Limburg.
Zie ook bureau-marcello.nl