Dageraad tot Ochtendgloren – Werkplaats in Uitvoering

Met Dageraad tot Ochtendgloren bieden wij een veilige en inclusieve ruimte voor mensen met een ingrijpende ziekte en voor degenen die dicht bij hen staan. We zetten creatieve werkvormen in als middel om uiting te kunnen geven aan een gevoel van verlies en rouw. Geen gespreksgroep dus, maar vooral een mogelijkheid om iets te dóen. Je zult daarin verbinding, begrip en steun ervaren. Dit helpt bij jouw verwerkingsproces en leidt tot zingeving. Daarnaast kan het gewoon ook ontspannend en leuk zijn.

Mogelijkheden voor levenschappers*:

  • Fotografie
  • Schrijven in allerlei vormen
  • Muziek en/of zang
  • Beeldende werkvormen (tekenen, schilderen, textielwerk e.a.)
  • Theater
  • Podcast
  • Hoorspel
  • en nog meer mogelijkheden

Als deelnemer ben jij de belevingsdeskundige. Je bepaalt zelf je startpunt, tempo en richting. Je kunt aan de slag in groepsverband, maar ook individueel en één-op-één zijn er volop mogelijkheden.

Spreekt dit je aan? Meld je met een mail naar mmm@westenwindhorst.nl of bel naar de VoorMekaar-telefoon: 06 – 2661 6487. We bellen je dan z.s.m. terug,

De basis
Binnen de Werkplaats Met Meer Mogelijkheden ontwikkelen wij samen met de wijkbewoners initiatieven die bijdragen aan levensgeluk en mentale gezondheid. Dageraad tot Ochtendgloren is daar een belangrijk onderdeel van. Deze dynamische expeditie is voortdurend in ontwikkeling, heeft geen begin- of eindpunt. Daarom kreeg het de ondertitel ‘Werkplaats in Uitvoering’ .

Het project draait om mentaal gezond zijn, ondanks ouder worden en/of gezondheidsverlies. En behalve voor de ouder wordende mens gaat het net zozeer over jongere mensen die te maken krijgen met ingrijpende gezondheidsklachten. Niemand is als vanzelfsprekend gevrijwaard van ziekte, iedereen kan op enig moment kwetsbaar worden. Zowel fysiek als mentaal.
Verlies van gezondheid heeft echter niet alleen grote gevolgen voor de patiënt, maar ook voor de directe omgeving. Daarom vinden wij het van groot belang om ook hiervoor aandacht te hebben en om passende ondersteuning te bieden aan de naasten.

*Deelnemers noemen we bij voorkeur levenschappers, als equivalent van wetenschappers.

Fotocredits: Jan Nabuurs