Fotoproject Foto-en-Zo

De werkplaats MMM (Met Meer Mogelijkheden) gaf ons, enkele hobby-fotografen, de mogelijkheid om een bijzonder project te starten. Het heet ‘Foto-en-Zo’ en iedereen uit de wijken In de Riet, Mussenbuurt en Norbertuswijk (= Westenwind) mag hieraan meedoen. Hoe meer mensen, hoe groter het plezier.

HERFST 2023: stuur je mooiste foto’s in!

HOE DOE JE MEE?
Maak een foto van iets dat jij mooi vindt in het Westenwindgebied. Iets waar je blij van wordt of dat je trots maakt. Of van iets dat verrast. Een foto van je hobby, huisdier of auto, van die mooie zonsopkomst of van een vlinder op een bloem, van iets dat je raakt. Houd hierbij wel rekening met de privacywet, dus vraag toestemming als je mensen fotografeert.

INSTUREN
Mail je foto naar foto-en-zo@westenwindhorst.nl. Zet in de mail je naam en, als je dat wilt, ook waarom je deze foto hebt gemaakt.

Miep Philipsen, bewoner van de Norbertuswijk, nam zich de uitnodiging ter harte. Ze wandelde gewapend met camera door haar eigen wijk en stuurde daarna een mooie serie foto’s in. Zie het album hieronder.

FOTO-SAFARI
Op donderdag 10 augustus 2023 was er een fotosafari. Wijkbewoners gingen, na een stukje basistheorie, samen met enkele ervaren fotografen op pad om foto’s te maken met hun telefooncamera. Bij belangstelling kan er nog een (avond-)fotosafari georganiseerd worden. Laat het weten via foto-en-zo@westenwindhorst.nl.

In juni en juli 2023 waren er ook al mini-safari’s met de groepen 6 en 7 op de basisscholen de Weisterbeek en de Twister. Lees het artikel maar eens dat de HALLO Horst aan de Maas daarover plaatste: klik hier.

NODIG UIT
Vraag buurtbewoners om ook mee te doen. Als deze mensen ook weer anderen uitnodigen dan ontstaat een serie foto’s. Zo ontstaat er een ketting die mensen met beelden verbindt.
Met al die beelden van fotoproject Foto-en-Zo gaan we iets moois doen. Daarover hoor je later meer.

Lijkt het jou leuk ook op een andere manier mee te helpen bij dit project stuur dan even een mailtje. 

In de zomer van 2023 was er de Foto-en-Zo ZomerChallenge met 6 verschillende thema’s. Lees hier meer en bekijk de inzendingen.

Bekijk onderstaand fotoalbum van de schooljeugd die in 2023 al meedeed met de mini-fotosafari. Iedereen kan meedoen!

 

“Samen vanuit niets iets maken in onze eigen buurt. Gewoon lekker meedoen, daar word ik blij van.”

(Aldus een bewoner die het project mee heeft bedacht.)