Het logo

Het logo van Westenwind zit vol symboliek. Voor wie het leuk vindt om daar meer over te lezen hieronder (op verzoek) maar eens de uitleg:

Uit de bodem, die we als wijken al een poos bewerkt en bezaaid hebben, groeide de Westenwindboom.

De 5 takken staan voor de 5 Werkplaatsen. De boom begon kaal, maar doordat hij steeds voeding (van onderop) ontvangt en voldoende zonlicht krijgt (o.a. van VSB-fonds, Wonen Limburg, Gemeente Horst aan de Maas) groeien de takken en krijgt de boom een mooie kruin van frisgroene bladeren. De stam is bewust open gelaten. ‘Voeding’ (inzet van mensen met passie, wensen en mogelijkheden) kan vrij en in overvloed stromen.

Het riet verraadt dat er water in de buurt is. De boom zal niet verdrogen.

De vogels staan symbool voor de toegankelijkheid van de boom. Wie ‘aan komt waaien’ kan plaatsnemen op de takken (of een nest bouwen) en meebewegen met de westenwind.

De boom laat soms wat bladeren los. Die krijgen weer een andere functie. Zo kan de boom zich blijven vernieuwen zonder zijn kracht te verliezen. De boom is veerkrachtig en beweegt mee met de wind. Dat ene ‘voetje’ los van de grond wijst op openheid, maar ook op z’n flexibiliteit.
Wie behoefte heeft aan wat steun kan rusten tegen de stam tot er (weer) energie is om mee te doen.

Met voldoende zorg en aandacht zullen we straks de vruchten kunnen plukken van de Westenwindboom. En deze vervolgens gaan delen met anderen die dan met de zaden mogelijk zelf ook weer een boom kunnen planten. (En dat kan ook met noorden-, oosten- of zuidenwind.)

 

Anita, 11-11-2022