Uitnodiging inloopavond Hofjes
Dinsdag 14 mei – 19.30 tot 20.30 uur
Locatie: De hal van basisschool De Twister

Beste bewoner(s),

Graag nodigen we je uit om tijdens een inloopavond te komen kijken naar het definitieve plan voor de herinrichting van de hofjes in onze wijk.

Tijdens de infoavonden van juli 2022 hebben we voorlopige ontwerpen van de 3 hofjes aan de direct omwonenden gepresenteerd. Destijds waren de reacties overwegend positief en werd er groen licht gegeven om het ontwerp verder uit te werken.

Plan per hofje
Wij als werkgroep presenteren op 14 mei samen met de partners Westenwind, Wonen Limburg en gemeente het definitieve plan per hofje. Natuurlijk is er gelegenheid om vragen te stellen. Ook zijn specialisten van klimaatadaptatie, groen, spelen en verkeer aanwezig om rondom betreffende thema’s eventuele vragen te bespreken. Verder is via een tijdlijn te zien wat de volgende stappen nog zijn en wanneer naar verwachting de schep de grond in gaat.

Welke punten zijn er ook alweer opgehaald bij de bewoners?
Het plan is gebaseerd op de ideeën en wensen van de bewoners waarbij er ook rekening is gehouden met het gemeentelijk beleid en klimaat-adaptatie. Onderstaande punten haalden we op bij de bewoners:

  • Plek voor spelen (o.a. behoud voetbalplek)
  • Ruimte voor ontmoeten (plek voor jong en oud)
  • Meer groen
  • Passende verharding in-/uitrit en rondom veldjes
  • Verlichting aanbrengen
  • Wateroverlast aanpakken
  • Bestaande parkeerplekken op verharde delen bij hofje 1 en 2 handhaven

Benieuwd wat je ervan vindt
Als werkgroep hebben wij samen met onze partners hard gewerkt om zoveel mogelijk aan jullie wensen tegemoet te komen. Wij zijn van mening dat dit goed gelukt is. Hopelijk denk je na het zien van het definitieve plan hier net zo over.

Heel graag tot ziens op dinsdag 14 mei om 19.30 uur in de hal van De Twister!

Werkgroep Herinrichting Hofjes

 

Onderstaande afbeeldingen vormden destijds de basis voor de ideeën van omwonenden.