Maria Vanhoof, een kunstenaar die schoonheid ziet in alledaagse objecten, zal van 3 juni t/m 14 juni 2024 wonen in de Pr. Marijkestraat en vandaaruit een unieke samenwerking aangaan met de lokale bewoners. Haar werk begint met gevonden materialen zoals verweerd hout, plastic touwen en verroeste blikjes, die ze met een voorliefde voor textiel transformeert. Haar fascinatie voor de vergankelijkheid van materialen drijft haar om de schoonheid te ontdekken in wat anderen als lelijk beschouwen.

In haar streven naar een lagere ecologische voetafdruk zal Maria samenwerken met de gemeenschap om verhalen te verzamelen, ideeën te scheppen en hoop te brengen door kunst. Door ontmoetingen te organiseren in de rafelranden van kunst, zal ze vanuit vertelling en verbeelding werken creëren die resoneren met het diepe verlangen naar een betere wereld.

Haar werk zal dienen als een bron van troost en inspiratie te midden van een wereld vol teleurstellingen. Maria Vanhoof brengt niet alleen kunst, maar ook hoop en verbondenheid naar de lokale gemeenschap.