Louisa Vergozisi (1998 – Volos, Griekenland) is beeldend kunstenaar en fotograaf. Ze werkt met digitale en analoge fotografie, video en performance. Dit doet ze vaak in samenwerking met andere kunstenaars. Daarnaast maakt ze site-specific installaties met gevonden objecten.

Van 3 juni tot en met 14 juni 2024 betrekt ze een woning aan de Prinses Marijkestraat, van waaruit ze deze periode zal werken.

Tijdens haar verblijf wil Louisa op zoek gaan naar nostalgische elementen als verhalen en objecten die de inwoners van de wijk met elkaar verbinden. De kern van haar zoektocht bestaat uit meerdere vragen: hoe mengen verschillende culturen zich in een buurt en hoe veranderen deze door de jaren heen? Wat hebben oudere aan jongere generaties te vertellen? Als buitenstaander hoopt ze een nieuwe kant van de wijk vast te leggen en met de buitenwereld te delen.

Daarnaast wil Louisa ook aandacht besteden aan de appartementen zelf, die lang als thuis van verschillende mensen hebben gediend en binnenkort afgebroken zullen worden.