Van 17 t/m 28 juni komt kunstenaar H.F. van Steensel op bezoek in de Marijkestraat.

 
“In drie wijken in Horst hebben heel lang families gewoond. Ik vraag me af wie die mensen waren, of ze hier blij waren en of ze hier nog steeds zijn. Nu komt er een kunstenaar op bezoek, een goed idee want zonder kunst geen democratie.
Maar (let op, dit is gewoon een idee, geen beoordeling), misschien hadden in deze huizen ook wel een tijdlang nieuwkomers kunnen wonen, mensen die gevlucht zijn of op zoek naar een veilige plek, NIEUWKOMERS. Tijdens het bezoek van de kunstenaar ben ik ook 12 dagen een nieuwkomer, een rare snuiter uit het verre Amsterdam, met een grote zwarte hond, een onbekend figuur.
 
Mijn plan is om met mijn hond door de buurt te wandelen en ondertussen met mensen, buurtbewoners, een babbeltje te maken. Het worden een soort van spontane gesprekjes waarin ik me rustig wil gedragen (als gast) en tegelijkertijd de bewoner wil uitnodigen om deel te worden van mijn verhaal, mijn leven, en ik van het zijne. Ik wil aardig zijn terwijl ik te gast ben. Ik wil weten wat de bewoner leuk of minder leuk vindt aan de wijk of het huis. En wat hij of zij het belangrijkst vindt aan een huis en het wonen.
Deze gesprekjes wil ik in gedichten en korte filmpjes stoppen. Ook vraag ik aan de bewoners om een stukje spul van hun huis, een kledingstuk of iets ouds. Met die spullen maak ik één of meer kunstwerken. KUNST IS MIJN THUIS.

Tijdens de afsluiting nodig ik de buurtbewoners uit om te kijken naar mijn optreden te midden van de kunstwerken: IK MAAK VAN JULLIE REST MIJN THUIS. WELKOM IN JULLIE THUIS.”

Aldus H.F. van Steensel