Het startsein van de VVV-Venlo Streetleague 2023 was op 25 mei in Stadion De Koel in Venlo. De deelnemers (jongens en meisjes 10-17 jaar) deden mee aan drie verschillende rondes. Verder deden ze mee aan een quiz, werden ze rondgeleid door het stadion en deden mee aan een workshop waarin ze onder andere leerden over GEDRAAG OW, een initiatief dat goed aansluit bij de Fairplay-spelregels. Ze ontvingen ook hun gekleurde shirtjes met, naast de logo’s van de sponsoren, ook het GEDRAAG OW-logo.

De VVV-Venlo StreetLeague richt zich op het overbrengen van normen en waarden, het belang van sportiviteit en respect. Daarnaast is er veel oog voor talentontwikkeling, een gezonde leefstijl, meedoen met de maatschappij en positief gedrag. De speelrondes vinden ook dit jaar plaats op de veldjes in de drie wijken van Horst-West. De organisatie van de StreetLeague mag ook dit jaar weer rekenen op de hulp van vrijwilligers uit de drie wijken.

 

Voorafgaand aan de 1e ronde in het Meulenveldpark werd namens Wijkcomité Norbertus een groot geveldoek met het GEDRAAG OW-logo onthuld, onder toeziend oog van een aantal leden van de vriendengroep van Guus Janssen. Eén van hen sprak de aanwezigen toe en bedankte de VVV-Foundation en het wijkcomité voor de steun die ze hadden ervaren!

Na de speelronde in de Norbertuswijk was een week later, op 8 juni, de 2e speelronde in de wijk In de Riet.
Bekijk de drie onderstaande albums voor een sfeerimpressie.
Op donderdag 22 juni van 18.00 tot 20.00 uur is de 3e ronde en de finale van de Horster StreetLeague in de Mussenbuurt, op het terrein bij Jong Nederland. Ook dan en daar zijn supporters/toeschouwers van harte welkom!