Op 7 december was de drukbezochte inloopavond over de Pr. Marijkestraat voor omwonenden en ge├»nteresseerden. Hier werden de eerste plannen getoond en konden idee├źn, wensen en bezwaren worden uitgewisseld.

Ca. 50 mensen maakten gebruik van deze gelegenheid. Er werden memoblaadjes met opmerkingen geplakt en er werd volop gediscussieerd. Met name de uiteindelijke hoogte van het gebouw (drie lagen) en de plek voor parkeerplaatsen waren veelgenoemde punten van aandacht. Volgens de eerste planning zouden de voorbereidingen van de sloop in het derde kwartaal van 2024 starten. De daadwerkelijke sloop zou begin 2025 plaatsvinden, waarna de realisatie van de nieuwe woningen zou moeten plaatsvinden, op deze eerste planning tot ca. halverwege 2026. Vanaf half 2026 staat de oplevering gepland. Uiteraard zijn ze afhankelijk van het verloop van voorbereidende procedures, dus houd nog niet teveel vast aan deze genoemde data.
Er zal nog 25% sociale huur terugkomen en daarnaast 25% sociale koop- en de overige 50% middenhuur-woningen.

In een later stadium, wanneer de plannen verder uitgewerkt zijn, zal er opnieuw een avond gepland worden, aldus Mart Thijssen van de Werkplaats Wonen – Samen wonen.

Klik voor een sfeerweergave van de avond op onderstaande afbeelding.