Wonen Limburg organiseerde samen met de Werkgroep Mussenbuurt op zaterdag 8 juni een containeractie. De bewoners ontvingen in de voorafgaande week een uitnodiging om hun grofvuil gratis te laten afvoeren. De containers daarvoor werden die zaterdag al vroeg op de locatie Zwaluwstraat/Merelplein geplaatst. Dat zo’n actie niet alleen leidt tot opruimen van overtollige en/of versleten huisraad, maar ook tot ontmoeting en gezelligheid is natuurlijk méér dan mooi meegenomen.

Het zonnetje scheen die ochtend heerlijk. De kleurrijke Welkom-Thuis-bus van Wonen Limburg stond al klaar en de inwoners van de Mussenbuurt werden getrakteerd op koffie of thee, of een glaasje fris voor de kinderen. Ook vers fruit was er ruim voorradig. De ‘Wafelzusjes’, met hun stijlvolle rode foodtruck, zorgden voor heerlijke wafels met aardbeien en slagroom.

Vanuit Westenwind was financieel huisarts René aanwezig. Hij ging in gesprek met bezoekers en kon alweer veel vragen beantwoorden. Ook Sonja, zelf bewoner van de Mussenbuurt en kersvers lid van het VoorMekaar-team, was erbij.

Dat de actie bijzonder goed geslaagd is blijkt o.a. uit het feit dat er maar liefst zeven volle containers afgevoerd konden worden. Een welkom gebaar van Wonen Limburg om op deze manier de leefbaarheid in de wijken in Horst positief te stimuleren en de huurders te ondersteunen.

Er waren die ochtend veel mensen op de been. Het was bijzonder fijn om te zien hoe deze spontane sociale ontmoetingsplek jong en oud bij elkaar bracht en leidde tot goede gesprekken. Met dank aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen.

Bekijk voor een sfeerweergave van die ochtend onderstaand fotoalbumpje door te klikken op de afbeelding.